School en vriendchap

Home Forums Vriendschappen School en vriendchap

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #6733 Reageer
  Emma
  Gast

  Hallo Allemaal ik ben Emma en heb cp ik ga naar de zomer naar een gewoon mbo ik vind dit best spannend omdat ik niet weet hoe de nieuwe klas zal reageren op mij.
  Heeft iemand nog tips voor hoe ik hier mee om moet gaan?

  #6735 Reageer
  Jesse van de Water
  Sleutelbeheerder

  Hey Emma,

  Ik heb deze overstap dit jaar gemaakt. Vraag aan je mentor of je in de eerste 3 weken een presentatie mag houden over CP zo weet iedereen in de klas wat je hebt en durven ze soms makkelijker vragen te stellen. Als je dit moeilijk vindt kun je vragen of bijvoorbeeld je ergotherapeut je daarbij kan ondersteunen.

  Eventueel kun je alle docenten waarvan je les hebt een mail sturen met informatie, met daarin bijvoorbeeld de websites https://www.wijencp.nl en http://www.ditiscp.nl

  Groet,
  Jesse

  #6737 Reageer
  Flo
  Gast

  Hallo Emma

  Ik heb aan het begin van het schooljaar een presentatie gegeven en aan de hand daarvan mijn klas en de docenten duidelijk gemaakt wat cp is. En dat had een zeer positief effect. Mijn klas accepteert me en passen zich als het moet aan bij de dingen die ze doen.
  Dus volgens mij is dat geen slecht idee om te doen

  Groetjes
  Flo

  #6739 Reageer
  Sam Vergeer
  Sleutelbeheerder

  Hoi Emma,

  Tof dat je de overstap gaat maken naar het mbo. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn mbo opleiding en herken de spanningen die jij beschrijft. Tijdens de introductie dag heb ik kort verteld wat mijn beperking inhield, met als toevoeging dat als zij vragen hebben ze die altijd mogen stellen.

  Echter ben ik er in de loop van mijn eerste jaar achter gekomen dat er toch nog een aantal vragen waren die onbeantwoord waren voor de medestudenten. Daarom heb ik besloten aan het begin van mijn tweede studie jaar een presentatie te geven over CP. Dit heeft veel vragen voor de medestudenten beantwoord en accepteren zij mij meer.

  Zoals Jesse hierboven ook aangaf, raad ik het je aan het met je mentor (of studieloopbaanbegeleider) te bespreken hoe je dit het beste kan brengen in de groep. Een presentatie kan spannend zijn, maar verduidelijkt de vragen van andere wel.

  Ik hoop dat je iets kan met deze en andere bovenstaande tips, voel je vrij eventueel nog vragen te stellen.

  Groet,
  Sam

  #6820 Reageer
  Lotte Holtkamp
  Gast

  Hoi Emma,
  Ik heb dit jaar de overstap van speciaal naar regulier onderwijs gemaakt. Ik heb in een word document een kort verhaaltje geschreven over wie ik ben en wat ze konden verwachten, maar dat ik net zo was als hun. En heb dit voor laten lezen, (durfde het niet zo goed) maar zou stellen waar het nodig was.
  Dit gaf duidelijkheid. Sta open voor de vragen, zo zal er meer duidelijkheid zijn waardoor ze het kunnen begrijpen.

  Veel succes en vooral plezier het komende jaar!

  Met vriendelijke groet Lotte Holtkamp

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: School en vriendchap
Je informatie:
Menu