Leuk verhaal, en echt de typische dingen waar een PLC programmeur voor opdraait,

Home Forums School, studie en stage Leuk verhaal, en echt de typische dingen waar een PLC programmeur voor opdraait,

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #26365 Reageer
  MinhazSEO
  Gast

  Leuk verhaal, en echt de typische dingen waar een PLC programmeur voor opdraait, de sh1t van anderen.
  De moderator moet inderdaad maar eens een onderdeel ouwe koeien maken, da’s echt lachen (ja, achteraf, op het moment zelf niet).

  Ik ken er zo nog eentje, nee 2 (gebeurde vorige week nog).

  In de US (upstate New York) hadden we een klant en daar gebeurde ook rare dingen. Was in een oud indianendorp en de fabriek (van technisch keramiek) zat in een paar aan elkaar gelaste containers. Op de containers zo’n gammele 10kV trafo voor de power.

  De bekabeling daar had al 3 maanden i.p.v. 3 weken geduurd, want ze hadden gewoon de lokale electricien ingehuurd die geen ervaring had met industriele projecten. En dan op zijn Amerikaans: we hebben maar 1 draad en die is zwart, en daarmee bekabelen we de hele installatie, niks multikabels, dat kennen we niet. En maar uren maken, en nog meer uren maken………..

  Nou, eindelijk spanning erop en getest, was redelijk ok. Electricien was bezig met de goten dichtmaken met van die lange parkers, en -je voelt m al aankomen- blauwe lichtflits en kortsluiting. Daarna ging de Amerikaanse UPS kapot en kwam er 400V op mijn 19″ rek met VME kaarten: alles opgeblazen.
  Snel de collegae in Eindhoven gebeld voor nieuwe kaarten, werden met spoed opgestuurd. Er zat een thyristor besturingskaart (eigen ontwikkeling) in.
  Eindelijk na 3 weken (want door 911 moest alles via Anchorage en met X-ray gescanned worden) de kaarten: de thyristor kaart had geen firmware. Naar Eindhoven gebeld: ja, ik pakte ‘m zo van de plank, niet getest.
  Afijn, nieuwe gepakt, wel getest en opgestuurd. Deze was er al na 1.5 week. Ook die geen firmware.
  Toen viel bij mij het kwartje, de X-ray van Anchorage wiste de flashprom!
  Een flashprom in alu folie gewikkeld op laten sturen: die kwam wel binnen 3 dagen aan.
  Alles werkte weer.
  Eindelijk na al die weken de eerste heating met de oven kunnen starten. Proces duurde 24 uur. Tijdens de nacht ging het ontzettend onweren en ik dacht, als die bliksem maar niet inslaat op die gammele 10kV trafo.
  Wel, dat gebeurde dus TOCH. En alles opgeblazen.
  Toen weer een nieuw 19″ rek (met flasproms in alu folie) op laten sturen en eindelijk, na maanden tobben, werkte alles.

  Geval 2 (vorige week)
  Komt een klant bij me die Pro-face touchpanels gebruikt met dat nieuwe fijne “Blue”. Ik zeg…..nou, dat draait onder Linux, pas ermee op. En hij had al enkele keren gehad dat zijn project was gewist als je de spanning inschakelde uitschakelde.
  Ik heb duizenden Pro-face touchpanels draaien, maar die lopen onder Windriver, een ECHT RTOS. Hier nooit een probleem mee gehad omdat ik ze met GP Pro EX heb geprogrammeerd.

  Tussen kerst en nieuw is het rustig en dan gaan we zijn Blue applicatie even omzetten naar GP Pro EX zodat het niet meer vastloopt.

  Disclaimer
  Cookiebeleid (EU)
  Algemene voorwaarden en annuleringsbeleid
  Privacyverklaring (EU)
  Copyright 2024 © Flatsome Theme

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Leuk verhaal, en echt de typische dingen waar een PLC programmeur voor opdraait,
Je informatie:
Menu