Herkenbaar

Home Forums Mijn lijf Herkenbaar

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #6460 Reageer
  Tara
  Gast

  Ik heb Cerebrale GMFCS 1 en hemigelie, wat nu blijkbaar een andere benaming heeft.

  Ik heb het idee dat ik iemand met CP ben die nergens echt onder valt of bij hoort. Dat ik niet echt herkenning vind bij anderen met CP, omdat veel toch een zwaardere vorm hebben dan ikzelf en wij dus een ander leven hebben met veel verschillende dingen.
  Ik heb het namelijk niet zo erg als anderen, waardoor ik in de werkelijkheid met instanties met alles tussen wal en schip val en niet echt goed ervaringen kan delen die ik mee maak. Dus eigenlijk mis ik voor een groot deel de herkenning…
  Lichamelijk kan ik veel, af en toe een pijn been, rennen gaat moeilijker en doe ik liever niet en met zwemmen merk ik het ook een beetje, maar ik verzuip gelukkig niet, heb 3 zwemdiploma’s.
  Bij mij zit het meer in mijn brein gedeelte, wat zich niet motorisch uit, maar mentaal en ook wel emotioneel.
  Mijn verwerkingssnelheid van informatie is langzamer dan mensen zonder CP, ik doe overal langer over, veel herhaling en vergeet dingen als ik teveel tegelijk moet onthouden. Onder te veel druk werken kan ik ook niet want dan wordt ik gestressed en gaat er veel mis. Ik kan mijn emoties minder goed reguleren.

  Ik heb gewoon het idee dat ik nergens echt bij hoor of pas, niet bij mensen zonder en ook vaak niet bij mensen die ook CP hebben.
  Is dat herkenbaar voor sommigen die ook een lichtere vorm hebben, dus Type 1 hebben?

  Ik zou graag in contact komen met mensen rond mijn leeftijd en CP type, dat om ervaringen te delen. (en misschien zelfs een vriendschap te sluiten als er een klik is)
  Informatie over mijzelf:
  Ik ben 22 jaar en woon op mijzelf, doe alles zelfstandig en als ik hulp nodig heb is mijn moeder er altijd voor mij, en ik zou dus ervaringen wilen delen met iemand rond mijn leeftijd, die in de buurt woont van Arnhem en Nijmegen, die ook Type 1 heeft.

  Hopelijk tot contact! 🙂

  #6462 Reageer
  Piotr
  Gast

  Hallo Tara, ik had zelf type 2 maar sinds een grote operatie denk ik dat ik tot type 1 behoor, want ik had alleen lichamelijke klachten en die zijn veel minder,

  De dingen die ik herken zijn:

  Te veel informatie in een keer niet op kunnen slaan.

  Ik heb sinds een poosje ook wel dat ik dingen sneller vergeet.

  Dat ik ook snel gestrest ben.

  #6466 Reageer
  Thom
  Gast

  Hoi Tara

  Wat jij beschrijft over de verwerkingssnelheid herken ik ook. Ik zelf heb type 2 en wat jij beschrijft valt dus niet alleen bij type 1. Ik heb vooral last van het niet snel kunnen begrijpen van informatie en het niet kunnen reguleren van mijn emoties.

  Ik hoop dat dit jou helpt.

  #6480 Reageer
  Jesse van de Water
  Sleutelbeheerder

  Hey Tara ,

  De Bosk gaat naar de Escape Room met mensen met GMFCS 1, na afloop gaan ze gezellig eten met elkaar. Misschien iets voor jou om in contact te komen met mensen met het zelfde type CP. Kijk voor meer informatie https://www.bosk.nl/bosk/actueel/nieuws/escaperoom-cp-24-25-maart/

  Ik hoop dat je er wat aan hebt.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Herkenbaar
Je informatie:
Menu