CP extra light

Home Forums Mijn lijf CP extra light

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #11218 Reageer
  Mandy
  Gast

  Hii,

  Jeetje.. Ff spannend dit! Maar goed, Lets go!

  Ik ben Mandy, 21 jaar & heb CP type 1 extra extra light zoals ik het zelf zou noemen. Ik merk dat ik, naarmate ik ouder word, steeds bewuster word van mijn CP. Ik ben ook heel erg opzoek naar leeftijdsgenoten waar ik ervaringen mee kan delen.

  Mijn CP laat zichzelf vaak zien als ik zenuwachtig ben, aka het wel bekende handje of bij het lopen. Ik loop op m’n voorvoet, maar heel erg zichtbaar is het niet. Vroeger heel trouw de spalk gedragen & veel fysio,, maar na een tijdje heb je dat ook wel gezien. Sinds een aantal maanden heb ik het toch weer opgepakt na veel klachten. Ik merkte het bij lange afstanden aan mijn lichaam of tijdens het volleyballen. Omdat je weet van vroeger hoe het kan gaan, is het toch een teleurstelling als je lichaam je opeens in de steek laat. Ook ben ik het Botox traject weer ingegaan. Ik merk ook dat dit heel erg tegenvalt.

  Nu merk ik aan mijzelf dat ik het stukje herkenning mis/ nodig heb. Ik heb mijzelf nooit gezien als iemand met CP, omdat het altijd heel goed ging. Maar m’n CP extra extra light valt toch wat tegen. Grenzen aangeven hoor ik vaak.. Een van de lastigste dingen ever. Het voelt al snel als klagen of toegeven.

  Nu vraag ik mij af of er mensen zijn die zich herkennen in dit. Of eventueel mensen die al iets verder zijn in hun CP plaatje. Ik loop namelijk met veel vragen rond waar ik helaas nog geen antwoord op heb gevonden. Ik kom graag met jullie in contact :))

  Liefs Mandy

  #11313 Reageer
  Lotte
  Gast

  Hoi Mandy!
  Ik herken me helemaal in je verhaal! Ik ben Lotte, 22 jaar, en herken wat je beschrijft over het hebben van CP extra-extra light. Ook bij mij merken mensen vaak helemaal niks, en mijn CP uit zich ook meer bij zenuwen (verkrampte spieren en stem). Vaak heb ik het gevoel dat ik nergens echt bij hoor: ik ben niet gezond, maar ook niet ‘gehandicapt genoeg’ om me te kunnen herkennen in veel van de verhalen van andere mensen met CP.
  Ik heb ook jaren mijn spalk niet gedragen/niet willen dragen, maar rond mijn twintigste ben ik hem weer gaan dragen en nu vind ik het eigenlijk veel fijner om mét spalk te lopen dan zonder. Dit heb ik toen ook wel ervaren als een tegenslag, maar nu vind ik het niet erg meer. Ik heb voor mijn gevoel mijn CP al aardig geaccepteerd, het hoort gewoon bij mij, maar mis inderdaad ook de herkenning van anderen.
  Ik kom graag met je in contact en geef graag antwoord op je vragen!
  Liefs,
  Lotte

  #16313 Reageer
  Tamar
  Gast

  Hey, ik herken dit, ben 16 en sinds 2021 op regulier, spannens lastif en niemand die t snapt, woar zou ik graag mn cp willen accepteren, en de struggles niet zo eenzaam doorstaan

  #16314 Reageer
  Tamar
  Gast

  Hey, ik herken dit, ben 16 en sinds 2021 op regulier, spannens lastif en niemand die t snapt, woar zou ik graag mn cp willen accepteren, en de struggles niet zo eenzaam doorstaan

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: CP extra light
Je informatie:
Menu