Alleen op vakantie

Home Forums Vakanties Alleen op vakantie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #6478 Reageer
  Tara
  Gast

  Zijn er Cpérs die lichamelijk zelfstandig alles kunnen doen, en dus ook zelfstandig, dus alleen, op vakantie gaan?

  Ik zou dat best willen, alleen op vakantie, maar ik vind plannen moeilijk en kan niet tegen stress… ook houdt ik er niet van om lang alleen te zijn. Dus het lijkt mij dan niet zo handig voor mij om alleen te gaan maar voor mijn zelfvertrouwen dan weer wel. Maar ik zou het dus best wel alleen willen. Al is het proberen, maar als vrouw is het toch ook riskanter om alleen te reizen.

  Zijn er CP’ers die helemaal alleen op vakantie gaan? En hoe doe je dat dan en waar let je op?

  (Ik wil geen 2000 euro kwijt zijn zoals bij bijvoorbeeld groepsreizen voor mensen met een beperking voor bijvoorbeeld maar 5 dagen)

  #6479 Reageer
  Anna
  Gast

  Hey Tara,

  Ik kan in principe alles zelf. Alleen ga ik geen lange wandeltochten maken, maar dat doen mijn vrienden (zonder CP) ook niet.

  Ik heb nagedacht over backpacken, maar als vrouw lijkt me dat gewoon niet heel veilig. Dan zou je beter met z’n tweeën kunnen gaan.

  Ik vind het sowieso niet fijn om naar een land te gaan waar ik niet de taal spreek.

  Als je toch naar het buitenland wilt en goedkoop onderdak wilt is Couchsurfing ook aan te raden.

  Dat is een app waar mensen hun bank (of meer) aanbieden. Zo ontmoet je locals en zij kunnen je vertellen wat leuk is om te doen. Of waar je goedkoop kan eten. Etz.

  Vakanties zijn altijd wel duur met het hoogseizoen. Dus als ik naar Azië wil dan ben ik ook al meer dan 1000 euro aan vliegkosten kwijt. Dus een luxe vakantie kost gewoon veel geld. Tenzij je gaat kamperen op een boerenkamping.

  Ga anders naar een land dat toch dichtbij is. Dus mocht je het niks vinden dan kan je altijd nog terug naar huis.

  Zoek gewoon veel verschillende dingen op die je kan doen en bekijk reviews van anderen. Toch zijn reviews niet altijd alles. Je locatie kan tegenvallen. Houdt altijd iemand op de hoogte waar je naartoe gaat. De standaardregels: niet zomaar met vreemden meegaan.

  Ik ben zelf ook altijd bang dat er wat fout kan gaan. Dus risico hoort bij zelfstandig op vakantie gaan, maar daar leer je alleen maar van.

  #25489 Reageer
  Marcel COenen
  Gast

  Kijk een naar de site van stichting Typisch, misschien vindt je daar iets 🙂

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Alleen op vakantie
Je informatie:
Menu