Ervaringen

Waar het lichaam minder meewerkt, is de geest des te scherper.

Mijn naam is Thijs de Lange, ik ben 20 jaar. Ik studeer nu al zo’n anderhalf jaar aan de UvA, na mijn VWO afgerond te hebben. Mijn schoolverleden is een grote golfbeweging geweest. Zoeken naar mijn eigen grenzen, zoeken naar mijn plaats ten opzichte van anderen.

Pas toen ik in de derde van de middelbare school naar het VWO ging, toen pas voelde ik mij op mijn plek. En je kunt dat verdrietig vinden, het is een deel van mij en het heeft ook mooie dingen teweeggebracht. Ik heb het theater als mijn tweede thuis ontdekt en ik heb mijn gedachten en gevoelens leren toevertrouwen aan het (figuurlijke) papier in de vorm van gedichten. Nu treed ik regelmatig op, spreek ik af met fijne vrienden en benut ik het studeren zo goed mogelijk (al moet ik nog maar zien of ik twee opleidingen red naast al het andere wat ik doe).

Ik heb een milde vorm van cp, ik heb doorgaans alleen moeite met pietluttige praktische dingen (een knoopje dichtdoen, een pakje vleeswaar openmaken, drinken uit een plastic bekertje). Vraag je mij om een mening ergens over, geef je mij een volle zaal en een microfoon of laat je me nadenken over beleid, dan steek ik direct van wal. Waar het lichaam minder meewerkt, is de geest des te scherper.

Thijs de Lange

 

(lees nu ook mij andere colums over CPlight)

Menu